L’Ajuntament de Canet de Mar aposta pel consum responsable, de proximitat i sense residus.

Les Àrees de Medi Ambient i Promoció Econòmica, conjuntament amb Rezero, hem impulsat una campanya per fomentar els comerços del municipi que permeten fer una compra responsable i sense envasos, així com impulsar bones pràctiques de compra sostenible entre la ciutadania.

Per una banda, s’han identificat aquells comerços que faciliten un consum responsable a través d’una oferta respectuosa amb el medi ambient, i com a resultat s’han certificat 13 comerços com a Comerç Verd. Aquestes visites les ha realitzat un educadora ambiental de Rezero, a la que es van sumar l’alcaldessa, la regidora de Promoció Econòmica i el regidor de Medi Ambient un dels dies.

Per ser certificats, els comerços han de complir amb un mínim de dos dels següents criteris, segons la seva tipologia, a més de no repartir bosses de plàstic d’un sol ús de forma gratuïta, tant de nanses com de secció.

  • Venda a granel (≥ 50% dels productes)
  • Foment del retorn i la reutilització d’envasos
  • Venda de productes de proximitat (≥ 60%)
  • Venda productes amb certificació ecològica (≥ 60%)
  • Venda de productes de comerç just (≥ 20%)
  • Venda de productes que facilitin la reducció de residus d’un sol ús i l’estalvi energètic i d’aigua.

Per altra banda, i com a punt final de la campanya, dimecres 17 de març, en el marc del Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores, ha tingut lloc el sorteig dels 10 kits d’elements reutilitzables, per premiar les persones que han fet un compra sostenible durant la campanya. Durant les setmanes prèvies, totes les persones que per exemple fessin ús d’elements reutilitzables per la compra o compressin productes ecològics o de proximitat han pogut participar al sorteig.