Dins el marc del Pla Local de Prevenció de Residus de Sant Hilari Sacalm aquest mes de maig s’han visitat els comerços del municipi per tal de detectar aquells que compleixen amb els requisits de Comerç Verd i fomentar la compra sense envasos en els establiments d’alimentació.

A Sant Hilari Sacalm s’han detectat un total de 14 comerços de proximitat que es preocupen perquè la seva oferta comercial sigui respectuosa amb el medi ambient; reduint les bosses de plàstic i els envasos d’un sol ús, fomentant la venda a granel i els productes de producció local, així com el comerç just o els productes amb certificació ecològica.

Per tal de facilitar a la ciutadania eines per a conèixer les iniciatives comercials sostenibles del establiments adherits, fer reflexionar sobre els hàbits de consum i promoure la compra sense envasos, s’han repartit carmanyoles, bosses de malla i cabassos a un total de 25 comerços d’alimentació del municipi per substituir safates i bosses de plàstic d’un sol ús.

Entre els clients que van fer la compra amb envasos reutilitzables es va fer un primer sorteig el passat 5 de juny de 10 kits amb elements per fer una compra sostenible. Pels clients que segueixen reutilitzant els elements repartits, es farà un segon sorteig de 10 kits més a principis del mes de juliol.

Si no t’ha tocat i tu també vols el kit rezero clica aquí.