L’Associació Vida Sana, promotora de la fira BioCultura, i Rezero sumem esforços per tal d’afavorir el consum responsable i de proximitat en un projecte cofinançat pel programa Impulsem el que fas de l’Ajuntament de Barcelona.

L’objectiu principal del projecte és promocionar el comerç de proximitat de bens sostenibles del districte de Sants-Montjuïc, conscients de la necessitat de promocionar i donar suport a les iniciatives comercials més properes, i més en una crisi com la que estem vivint actualment. El comerç pot afrontar millor aquesta crisi donant resposta a les necessitats i tendències actuals amb un consumidor cada cop més sensible i receptiu amb els problemes ambientals.

En aquesta línia, s’ha realitzat la detecció del Comerç Verd dels barris de Sants, Hostafrancs i Poble Sec, on es concentra la major part del comerç del districte. En les visites realitzades els últims mesos, s’han certificat 45 comerços de diferents tipologies, que ja es poden consultar al Mapa de Comerç Verd i formaran part d’una guia de consum responsable que estarà disponible en línia properament.

En aquestes visites també s’ha ofert un servei d’acompanyament als comerços certificats, oferint-los un servei d’assessorament personalitzat per part de Vida Sana, i formació en temes relacionats amb el Comerç Verd segons les necessitats i interessos que es detectin.

Per altra banda, i per tal d’acostar els consumidors i consumidores al consum conscient, està previst convidar als veïns i veïnes del districte a visitar la fira BioCultura, la fira del consum responsable i les alternatives que porta 26 anys celebrant-se al Palau Sant Jordi, on s’inclouran activitats específicament pensades per afavorir al consum responsable al districte.

Per sortir de la crisis actual amb justícia social i ambiental cal que es facilitin eines per a incorporar formes de consum més sostenibles. Amb aquest projecte l’Associació Vida Sana i Rezero volem afavorir el desenvolupament i la consolidació d’un teixit comercial adaptat a les necessitats del futur.