L’Ajuntament de Cornellà aposta un cop més pel consum responsable, local i sense residus. Conjuntament amb Rezero està impulsant una campanya per fomentar els comerços del municipi que permeten fer una compra responsable i sense envasos.

Com a primera fase d’aquesta campanya, els últims mesos s’han identificat els comerços amb una oferta sostenible i que aposten per la reducció d’elements d’un sol ús a Cornellà per tal de certificar-los com a Comerç Verd.

Basant-se en els criteris establerts per Rezero, s’han certificat 53 comerços que ofereixen productes de proximitat, de comerç just o de producció ecològica i aquells que han reduït o substituït els embolcalls de plàstic pel seu gran impacte ambiental, oferint productes a granel i promovent l’ús d’envasos retornables. Entre els comerços certificats, que es poden identificar gràcies al distintiu de Comerç Verd i el Mapa d’aquesta mateixa web, es troben forns de pa, botigues d’alimentació, graneries, merceries, drogueries i botigues de roba, entre altres.

Detall d’una drogueria certificada com a Comerç Verd a Cornellà

Els mercats municipals, on es concentra una part important dels comerços d’alimentació de Cornellà i on, tradicionalment, es pot fer un consum sense residus i de proximitat, també s’han visitat durant la campanya.

A finals de gener de 2022 s’iniciarà la segona part de la campanya que tindrà com a objectiu fomentar el consum responsable i sense residus a tots els comerços de Cornellà i implicar a les persones consumidores.

A partir d’ara, fer un consum responsable a Cornellà serà encara més fàcil!