Corbera de Llobregat ja té Comerç Verd i es converteix en el primer municipi en realitzar el cicle de xerrades Jo soc CoCo: el Repte Residu Zero amb el suport de l’Ajuntament.

Per convertir-se en una persona COCO (consumidor/a conscient) i assolir el repte Residu Zero és important conèixer els comerços a prop de casa que ens permeten fer un consum responsable i sense embolcalls ni residus associats. I és per això que els participants del cicle han visitat el petit comerç del municipi certificat com a Comerç Verd.

Amb les visites han descobert quins comerços d’alimentació del municipi ofereixen productes de proximitat, de comerç just o de producció ecològica. També disposen del distintiu Comerç Verd els comerços que han reduït o substituït els embolcalls de plàstic pel seu gran impacte ambiental, oferint productes a granel i promovent l’ús d’envasos retornables.

Aquesta activitat és la tercera de quatre sessions que convertiran els participants en consumidors conscients i experts en Residu Zero. Han descobert, entre d’altres, alternatives als productes d’higiene convencionals i com aconseguir fer una neteja domèstica sense tòxics i una compra sense embolcalls. Cada petita acció dels participants és un pas més cap a una societat més sana i més ecològica, evitant així afectacions a la salut i al medi ambient.

A la darrera sessió acabaran de descobrir tots els secrets per enfrontar el repte Residu Zero i rebran un kit d’elements reutilitzables per encoratjar-los a assolir el seu objectiu i posar en pràctica tot l’après durant el cicle.