Som Comerç Verd perquè som el comerç de proximitat que permetem als nostres clients consumir de forma respectuosa amb el medi ambient.

Com a Comerç Verd tenim oferta de productes a granel, de proximitat, comerç just, amb certificació ecològica, retornables, reutilitzables o que facilitem l’estalvi energètic, d’aigua o de residus.

El Comerç Verd tenim les següents característiques, fora de quin sigui el nostre ram, en general:

 • Tenim com a requisit bàsic la venda de productes ecològics, a granel, de proximitat, o amb envàs reutilitzable. Si no s’acompleix una d’aquestes quatre característiques com a mínim, és que no pots ser com nosaltres.
 • Som petit comerç. Entenem que les grans cadenes, per les seves dinàmiques de compra, producció i distribució dels productes no poden ser Comerç Verd, així com tampoc les franquícies. El Comerç Verd partim de la base d’unes condicions de producció acurades, del pagament a un preu just al productor, de l’elecció del producte no exclusivament pel seu preu sinó per les seves característiques i d’acord a uns requisits que van d’acord al respecte al medi ambient (ecològic, de proximitat, reutilitzable) que no sempre es poden garantir des de les grans cadenes. A més, busquem impulsar el comerç local, de proximitat i ajudar-lo a enfortir les xarxes associatives amb el ciutadà.
 • Nosaltres no posem fàcil l’ús de la bossa de plàstic. No la tenim com una oferta evident i si ens la demanen la cobrem. Tot i que estar en vigor l’article 1953 de la llei 5/2017 de 28 de març, que estableix que tots els establiments comercials han de cobrar la bossa de plàstic d’un sol ús, a la pràctica la llei no sempre es respecta. Ho hem pogut comprovar com a vegades la bossa no es cobra adduint que per a una venda d’un import alt no es pot cobrar, que al ser regalades per determinades marques al comerciant aquest no pot cobrar-les al client o simplement passant per alt la normativa vigent.
 • Portem a terme les bones pràctiques que permeten als consumidors comprar de manera responsable, com ara:
  • reduim al màxim embolcalls,
  • tenim cabassos a disposició del client,
  • no presentem els productes en safates de porexpan, amb molt de plàstic o cartró o bosses innecessàries.
  • Oferim envasos reutilitzables i establim en molts dels nostres casos, tenim un sistema de foment de l’ús d’aquests envasos (que s’entreguen en la primera compra), per exemple, mitjançant un petit descompte cada vegada que ens porten l’envàs a la nostra botiga i el reomplim. Aquest sistema hem vist que fidelitza al client, a la vegada que ens evita despeses innecessàries, tant pel que fa al pagament pels envasos com pel temps i recursos que utilitzem per comprar-los .

Si voleu unir-vos com a Comerç Verd com a distinció, també comptareu acompanyament i assessorament pel que fa a les bones pràctiques recomanades i informació d’utilitat.

Envieu-nos un correu a comercverd@rezero.cat!