Una persona de Catalunya genera de mitja 1,4kg/residus al dia (500Kg/habitant per any). Més del 30% d’aquests són envasos de diferents materials provinents de l’alimentació, dels quals la meitat són envasos lleugers, és a dir, plàstics amb una vida útil molt curta. De fet, el 40% del plàstic produït a tot el món es converteix en un residus en menys d’un mes, i menys d’un 10% d’aquest plàstic es recicla.

Aquests envasos, tant si es reciclen, acaben en abocadors, incineradores, o abandonats al medi, tenen un important impacte ambiental i a la nostra salut. Diferents estudis, inclosa la campanya “Salut de Plàstic” de Rezero , han demostrat la presència de components del plàstic (ftalats i fenols) a l’orina humana. Aquestes substàncies s’acumulen a l’organisme per inhalació de les emissions provinents dels processos de producció dels plàstics i els tractaments finalistes dels residus, i la ingesta per la migració d’elements plàstics dels envasos als aliments.

Vídeo de la campanya “No volem una Salut de Plàstic” de Rezero

És per aquest motiu que, en la campanya de Comerç Verd d’aquest any a Barcelona, hem volgut fer especial èmfasi en la reducció de plàstics d’un sol ús en la nostra dieta, i la necessitat de limitar l’envasat dels productes alimentaris. Creiem que el Comerç Verd pot ser un actor clau en la reducció d’aquest tipus de residus i la creació d’opinió i conscienciació per part de la població.

En aquest díptic, que pots descarregar al final de l’article, hem recollit alguns dels principals impactes dels envasos de plàstic d’un sol ús i què podem fer com a consumidors/es per tal de reduir aquests residus. Compartim amb vosaltres aquest material perquè el pugueu difondre entre els vostres clients i clientes, o imprimir-lo per exposar-lo al vostre establiment.

Si voleu saber més sobre l’impacte del sobre envasat de plàstic en la nostra salut, no us perdeu el proper #WebinarRezero “Desplastifiquem l’alimentació” del dimecres 2 de desembre. Segueix les nostres xarxes socials per no perdre’n detall i inscriu-te!