La certificació que compta amb més de 10 anys d’experiència i 600 comerços a Catalunya, fa el salt a les illes Balears. Des del passat 25 d’octubre s’estan identificant els comerços de Manacor amb una oferta sostenible i que aposten per la reducció d’elements d’un sol ús.

Amb el suport de l’Ajuntament de Manacor, que vol apropar el consum responsable i sense residus a la població, un equip d’educadores de Rezero estan visitant els comerços i mercats del municipi per tal de certificar aquells establiments que ofereixen productes de proximitat, de comerç just o de producció ecològica i aquells que han reduït o substituït els envasos, oferint productes a granel i promovent l’ús d’envasos retornables.

Seguint la dinàmica de Catalunya, els comerços que compleixen amb algunes d’aquestes característiques son certificats com a Comerç Verd, reben un distintiu per l’entrada de l’establiment i seran geolocalitzats al mapa del web. D’aquesta manera podran ser fàcilment identificats per totes aquelles persones que vulguin fer un consum responsable.

En aquestes primeres setmanes ja s’han certificat una trentena d’establiments de tipologies molt variades com comerços d’alimentació, d’artesania, de productes infantils, floristeries, merceries, o herboristeries, entre altres.

Imatge de l’oferta a granel de Traful, un dels primers Comerç Verd de Manacor

A més d’identificar els comerços, la campanya també vol fer especial incidència en els hàbits de la ciutadania a l’hora de fer la compra. Per això, amb el propòsit d’eliminar els envasos d’un sol ús i fomentar l’ús d’elements reutilitzables per a la compra diària, es dissenyarà una guia de consum conscient amb informació, consells i alternatives per la ciutadania i s’editarà un vídeo que mostri alternatives de consum responsable.

Aquesta campanya s’emmarca en el Pla Local de Prevenció de Residus de Manacor, que pretén fer una passa més enllà del reciclatge dels residus per treballar i impulsar la prevenció i reducció d’aquests en tots els sectors i àmbits municipals.

A partir d’ara, fer un consum responsable a Manacor serà més fàcil!