Cristina i Gustavo, quin és el vostre model de negoci?

L’any 2009 vam començar com una botiga de roba només de segona mà, i un any després la vam complementar amb una secció de roba ecològica que ha anat creixent. Ara mateix combinem les dues opcions. Es tracta d’un projecte d’emprenedoria familiar que vam començar quan va néixer la nostra filla i vam comprovar la quantitat de roba i d’altres objectes que pràcticament no es fa servir.

I com funciona aquesta secció de segona mà?

Doncs recollim roba per temporades a un preu fix i la venem també a un preu fix. No ens importa la marca, només que estigui neta i que es pugui tornar a aprofitar. Per cada peça de roba que ens porta una persona li donem una quantitat equivalent en crèdit a la botiga, ja sigui per comprar més roba de segona mà com per obtenir un descompte del 20% en la compra de roba nova. Cada peça la comprem a un euro i mig i la venem a tres.

Com us ha anat fins al moment?

Ara que ja fa cinc anys que vam començar ens coneix força gent i unes 305 persones participen en el sistema d’intercanvi. Al principi hi havia certes reticències a comprar roba de segona mà, però cada vegada ho fan més persones. Veuen que està neta i que es pot reutilitzar i donar-li altres usos.

Què feu quan teniu un excés de roba usada?

Durant el període de rebaixes posem a la venda tota la roba que podem, i la que va quedant o la que no tenim capacitat de vendre l’oferim a Càritas. El nostre magatzem és limitat i de vegades ens arriba un excés de roba.

Quins beneficis aporta la vostra experiència?

El principal és l’interès de la comunitat i les famílies per la reutilització i l’aprofitament de la roba usada. Ha estat interessant veure com les persones se’ns acosten i ens demanen informació sobre com funciona l’intercanvi. Això també contribueix a crear vincles.