Guille, quines mesures heu emprès per reduir el consum d’aigua?

La principal ha estat dividir el tanc de subministrament en dues parts en comptes de treballar amb un sol volum d’aigua més gran. L’aigua s’escalfa més ràpidament i ens permet fer-la servir en funció del nombre de clients, cosa que també optimitza el temps de rentat dels cabells. També hem col·locat ampolles plenes a la cisterna del vàter per reduir el volum de les descàrregues.

Com influeixen sobre el consum els productes que feu servir?

Utilitzem marques biològiques que ens estalvien rentats i esbandides, ja que dosifiquem i apliquem els productes en funció del tipus de cabells. Evitem també, per exemple, aplicar quantitats excessives de xampú perquè l’esbandida sigui més ràpida, o procurem retirar l’excés d’escuma amb les mans abans de començar a esbandir. Podem arribar a estalviar dos o tres litres per rentat.

Heu deixat de fer servir algun producte en concret?

Hem vist que el producte de les permanents ens fa consumir molta aigua per a l’esbandida. Però com que som un saló de bellesa que no se centra en aquest servei, només l’encarreguem a demanda. A més, els productes ecològics que fem servir tampoc produeixen cap reacció d’intolerància entre els treballadors, com ens havia passat anys enrere amb productes convencionals.

I com heu aconseguit reduir la contaminació de l’aigua?

Exigim als nostres proveïdors que tots els nutrients i productes siguin biodegradables i no contaminin, perquè sabem que així l’aigua és més fàcil de depurar. També demanem que no tinguin cap derivat animal.Els clients valoren el vostre esforç?En els darrers anys entre els nostres clients hem detectat un canvi de consciència favorable, fins al punt que de vegades és un tema de conversa.