La guia, que s’ha dissenyat en el marc del projecte “Promoció del comerç sostenible al districte de Sants-Montjuïc” impulsat per Rezero i Vida Sana, inclou 44 comerços on es poden trobar productes ecològics, de proximitat, a granel, de comerç just o reutilitzables.

La Guia de Comerç Verd dels districte de Sants-Montjuïc està dirigida especialment a la ciutadania, a la que vol empoderar davant la decisió de què i com consumir, facilitant informació sobre els passos a seguir per avançar cap el residu zero i alternatives al model actual de consum. La crisi actual ha servit per a posar de manifest la importància i el paper que juga el comerç de proximitat, però és necessari que les persones consumidores coneguin quines opcions de consum conscient tenen al costat de casa. Si es vol que la sortida de la crisi sigui també amb justícia social i ambiental cal que es donin eines a les persones per a incorporar a les seves vides formes de consum més sostenibles.

Amb aquest objectiu, la Guia també inclou un directori amb botigues d’alimentació, bodegues i cellers, comerços d’higiene i cosmètica, de moda i complements, herboristeries, dietètiques, farmàcies, botigues de venda a granel, botigues especialitzades en residu zero, a més d’altres tipus de comerços com ferreteries, perruqueries o papereries que ofereixen fer un consum responsable a la seva clientela, als barris de Sants, Hostafrancs i Poble Sec.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és COMERCIO_VERDE_descarrega_la_guia_nuev.jpeg

Aquesta guia s’ha realitzat amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.