Ja són 14 els municipis on podem consumir en un Comerç Verd!

Aquest cop és l’Ajuntament de Pallejà qui aposta pel consum responsable, local i sense residus. Aquesta tardor s’han identificat els comerços que faciliten poder fer una compra conscient i que aposten per la reducció d’elements d’un sol ús i, a partir del mes de desembre, es facilitaran elements reutilitzables a la ciutadania per a reduir els residus en les seves compres.

Hem visitat tots els comerços de Pallejà i hem certificat els 17 que ofereixen productes de proximitat, de comerç just o de producció ecològica i que han reduït o substituït els embolcalls de plàstic pel seu gran impacte ambiental, oferint productes a granel i promovent l’ús d’envasos retornables. Amb aquesta identificació s’ha facilitat a la població del municipi fer un consum responsable i reduir els seus residus diaris.

També s’ha visitat el mercat municipal, on es concentra la major part de comerços d’alimentació de Pallejà i on, tradicionalment, es pot fer un consum sense residus i de proximitat. És per això que també s’han certificat algunes parades del mercat com a Comerç Verd.

A banda d’identificar els comerços, la campanya també vol fer especial incidència en els hàbits de la ciutadania a l’hora de fer la compra. Per això, amb el propòsit d’eliminar el plàstic d’un sol ús i fomentar l’ús d’elements reutilitzables per a la compra diària, es repartiran coixineres pel pa, bosses per compres a granel de producte sec i bosses de malla per a la fruita i la verdura. Tots aquests elements es podran aconseguir a partir del 4 de desembre als comerços del municipi. Entre totes aquelles persones que vagin a comprar amb aquestes bosses o altres elements reutilitzables que tinguin a casa (carmanyoles, pots de vidre, altres bosses, etc.) es realitzarà el sorteig de 20 kits d’elements reutilitzables.

A partir d’ara, fer un consum responsable a Pallejà serà encara més fàcil!