Joieria Majoral

Tenim en compte qüestions com l’origen de l’energia que consumim o la procedència dels metalls i minerals preciosos que fem servir.”

Majoral va néixer a Formentera i porta més de quaranta anys creixent per tot el país. El seus dissenys sempre han estat inspirats en la natura, l’illa i el Mediterrani.

La sostenibilitat i l’ecologia sempre han format part dels valors de l’empresa. Des del 2013 formen part de l’Associació Catalana pel Foment de l’Economia del Bé Comú, i va ser aquest any quan en Francesc va decidir fer un balanç de la seva empresa i fer alguns canvis.

El material més utilitzat per a l’extracció dels metalls preciosos és el mercuri, un producte molt contaminant i tòxic. És per això que des del 2016 a Majoral compren els metalls reciclats o amb el segell Fairmined que atorga l’Aliança per la Mineria Responsable (ARM), i diamants certificats.

L’ARM actua per evitar tots els vessaments de mercuri associats a mineria artesanal no controlada, formant a les comunitats que en depenen per que en facin un ús més segur, el reutilitzin i en facin un millor tractament. A més, una part dels ingressos de les mines de l’aliança van destinats a millores del sistema de producció i a accions socials.

Una altra mesura que va prendre va ser contractar una nova comercialitzadora d’energia renovable, que a més de ser més sostenible li permet col·laborar en una cooperativa que treballa per fer créixer aquest model d’energia.

Abans de fer el pas van preguntar a diferents clients què els hi semblaria que l’empresa incorporés noves mesures respectuoses amb al medi ambient , si aquestes repercutissin en el preu. A tots els clients els hi va semblar molt bona idea i només un va dir que s’ho pensaria dos cops a l’hora de comprar.

En Francesc recomana a altres comerciants fer un balanç dels productors de matèries primeres i energia que utilitzen i fer un canvi, l’única excusa és el nostre entorn i el canvi s’haurà de fer abans o desprès.

Coneix més sobre l’experiència de René electrodomèstics visitant la seva fitxa o llegint l’entrevista.