La Baldufa

El principal benefici és l’interès de la comunitat i les famílies per la reutilització i l’aprofitament de la roba usada.”

La Cristina defineix el seu comerç com a una eco-botiga, ja que es centra en roba de nadó nova de cotó orgànic i ecològic i roba de segona mà on funciona l’intercanvi.

Tot va començar quan va ser mare i va veure tot el que utilitzaven i la quantitat de roba i objectes de la seva filla que es quedaven quasi nous. Va decidir obrir un negoci de segona mà, i al moment d’incorporar altres punts de venta va tenir clar que el més lògic era continuar amb roba ecològica.

A La Baldufa accepten tot tipus de roba de nadó i marques, sempre que estigui neta i es pugui seguir utilitzant. Quan algú porta roba usada se li dona un equivalent en crèdit de botiga que es pot gastar comprant roba de segona mà o obtenint descomptes per comprar roba nova.

Encara que molts clients li demanen intercanvi de roba d’adult o nens més grans, a la Baldufa només tenen roba de nadó fins als quatre anys per la segona mà i fins els sis en la roba nova.

Al principi era més difícil que la gent comprés roba de segona mà, però han anat veient que està en bon estat i neta, i gràcies al boca boca ha anat augmentant la gent que guarda roba, fa intercanvi o compra.

Ha crescut tant que moltes vegades es veuen desbordats, i encara que normalment treuen la roba per temporada, sempre aprofiten les rebaixes per treure tot el que poden i fer liquidació. Tot i això, tenen problemes per emmagatzemar-la tota i cada cert temps fan donacions a Càritas.

La Cristina explica que ha estat molt interessant informar a les persones que anaven entrant a la botiga i veure com s’animaven a comprar de segona mà i portar la roba de casa, i al cap dels anys s’han creat vincles amb molts clients. A més de fer assequible tot tipus de roba de nadó a tot tipus de butxaques.

Recomanarien totalment combinar usat i nou en qualsevol tipus de comerç, ja que és una experiència molt interessant que a més de captar nous clients suposa un valor afegit pel negoci.

Coneix més sobre l’experiència de René electrodomèstics visitant la seva fitxa o llegint l’entrevista.