La Bioteca

Amb els cabassos que cedim estem evitant que es facin servir una vintena de bosses cada dia”

Feia temps que el Lluís volia reduir els residus de la seva botiga de productes ecològics. Per això, quan li van oferir incorporar cabassos en el marc de la campanya Comerç Verd de Barcelona es va animar molt ràpid amb la motivació d’eliminar les bosses de plàstic.

El lloguer de cabassos consisteix en oferir una alternativa reutilitzables als clients que no porten res per endur-se la compra, simplement deixant un dipòsit de cinc euros. A La Bioteca han donat forma pròpia al servei, i a vegades ja no cobren el lloguer a clients de tota la vida que saben que tornaran el cabàs.

El sistema del cabàs és perfecte per compres improvisades, quan el client no ha sortit de casa amb una bossa reutilitzables o el carro. És per això que la idea del cabàs va agradar des del principi i es va introduir molt bé.

Tot i això, la majoria de clients del Lluís van amb el seu propi cabàs o carro, ja que al ser una botiga on tots els productes són ecològics i en la mesura del possible de proximitat, saben què vol consumir i té un criteri ambiental més estricte.

La seva idea és la d’avançar cap al residu zero en tots els sentits i porta anys lluitant i demanant a fabricants i altres botiguers que venguin més productes a granel o en quantitats més grans per eliminar el màxim de plàstics.

En Lluís anima a tots els comerciants a incorporar cabassos retornables, no perquè sigui una manera de captar clients, però sí d’oferir una compra més fàcil i satisfer-los al no gastar plàstics innecessaris. Evitant un plàstic estaran fent un bon servei per la ciutat.

Coneix més sobre l’experiència de La Bioteca visitant la seva fitxa o llegint l’entrevista.