Paperam

Els papers reciclats actuals tenen una qualitat molt alta i la demanda ha anat en augment”

Paperam va obrir fa més de vint-i-cinc anys i des d’aleshores es dediquen a la papereria clàssica, la copisteria de petit i gran format i l’enquadernació.

Tots aquests anys han ofert paper reciclat, però la Montse i en Jordi han notat molts canvis des dels inicis. Ara és molt més econòmic, de millor qualitat i cada vegada hi ha més clients que en demanen.

Ells treballen amb tot tipus de paper, alguns especials per màquines làser de tòner sec i alguns amb gramatges especials pel plotter, però sempre ofereixen el paper reciclat.

Per les impressions veuen com cada vegada hi ha més clients que busquen les característiques del paper reciclat, com la seva textura. Encara que el que millor es ven d’aquest material són les carpetes, cartolines, caixes de projectes, etc.

També han reduït els residus que generen reutilitzant els retalls de paper que generen amb els treballs d’enquadernació per fer blocs de notes que desprès venen, sobretot a bars i restaurants, o els gasten ells mateixos. Quant els retalls no són suficientment grans per fer blocs, els separen i els hi recullen per reciclar-los.

La Montse i el Jordi estan molt contents de veure que es pot reutilitzar part del paper que consumeixen al dia a dia. Creuen que avui dia la qualitat del paper reciclat ha millorat molt i la demanda no deixa de créixer, així que conviden a tots els col·legues a oferir paper reciclat.

Coneix més sobre l’experiència de Paperam visitant la seva fitxa o llegint l’entrevista.