Perruqueria Crearte

La reducció de despesa d’aigua al nostre saló ens ha aportat beneficis econòmics i ha creat consciència ambiental entre els nostres clients ”

El Guille és conscient de la despesa d’aigua que suposa el seu negoci, i com que el vol mantenir molts més anys, ha decidit prendre mesures per reduir-ne l’ús.

També ha canviat les marques que utilitzen a la Perruqueria Crearte i ara exigeix als productors que tots els nutrients i productes siguin biodegradable i no tinguin derivats animals, per a que la depuració de l’aigua sigui més fàcil.

La principal acció va ser dividir el tanc d’aigua en dos més petits que s’escalfen més ràpid. D’aquesta manera, els treballadors saben que han de reduir el temps de rentat per no quedar-se sense aigua calenta. A més, han posat ampolles plenes a la cisterna del vàter per reduir la quantitat de cada descàrrega.

Han reduït algun servei com la permanent, que gasta molta aigua i ara només ho fan per comanda. I amb els nous productes biològics adequats a cada tipus de cabell s’estalvien rentats i esbandides.

Poden arribar a estalviar entre dos i tres litres d’aigua per client dosificant la quantitat de xampú per cada tipus de cabell, retirant l’escuma amb la mà abans d’esbandir i fent només una rentada.

Tots els treballadors estan molt contents ja que aquests nous productes no els hi generen al·lèrgies i poden tintar sense guants ni paper d’alumini, reduint els residus que això suposava.

Convida a tots els companys d’ofici a fer aquest canvi, eliminar els tòxics dels productes que utilitzen i reduir la despesa d’aigua. El Guille creu que els millors beneficis no són tant econòmics com la consciencia biològica que mantenen al saló i que està augmentant entre la clientela.

Coneix més sobre l’experiència de la Perruqueria Crearte visitant la seva fitxa o llegint l’entrevista.